Novom pizzom na jelovniku Franko's Pizza & Bara nastavljamo priču o hrvatskim regijama i njihovim gastronomskim adutima. Ovaj put je to posveta otoku Pagu i siru.
Dolaskom proljeća red je bio osmisliti nešto novo. Nastaviti putovanje hrvatskim regijama, koje je krenulo Creamy Baranjom, nastavak dobilo s Autumn in Slavonia i posvetom Istri u No fake Truffles. Na red je došao otok Pag.
Ideja je bila napraviti obradu svjetskog hita. Jer, tko osim za miješanu nije čuo za pizzu s 4 vrste sira, popularnu Quattro Formaggi? Zašto ta 4 sira ne bi bila iz Hrvatske? Hm, a zašto ne bi bili s jednog mjesta? A zašto ne bi malo više naučili o tome? Whatsapp grupa Pizzaioli Franko's vrlo brzo je živnula i par stotina poruka nakon evo nas u autu na putu za Pag. Krajnje odredište Kolan, sirana Gligora.
Propušten trajekt, nekoliko stotina kilometara više zbog neumoljive bure i malo straha preko mosta u našem dostavnom autu kojeg nezgrapna aerodinamika čini idealnom metom isplatilo se. U sirani nas je dočekao ljubazni vlasnik Šime Gligora i posvetio nam nekoliko sati u kojima nam je objasnio sve što nas je zanimalo, naučio i više no što smo očekivali. Na čemu smo mu neizmjerno zahvalni.
U Zagreb smo se vratili puni ideja i punog prtljažnika sireva te delicija. No, tu ju tek krenuo pravi postao. Ukomponirati to u pizzu koju ćemo ponuditi našim gostima. Nekoliko večeri nakon zatvaranja peć u Franko'su gorjela je još dugo u noć. Sve dok nismo došli do rezultata kojeg smo spremni podijeliti s vama.
Pizzu Island 14 moći ćete kušati u Franko's Pizza & Baru već ovaj vikend.
Samo, ne zaboravite rezervirati svoje mjesto :)
P.S. Ako ste se zapitali što stoji iz imena Island 14.
1 je otok, 4 su sira, a za broj 14 pročitali smo negdje da u numerologiji predstavlja nove početke i pozitivnu promjenu.
Idealno za proljeće, zar ne?
留言