top of page

Upoznajte Superllinu. Prvu Franko's power pizzu.

Proljeće je i službeno stiglo. Vrijeme novih početaka i izazova za koje će prije svega trebati imati bistar um i energiju.

Inspirirani zvucima Sinatrine It Might As Well Be Spring našem smo kreativnom timu pizzaiola zadali novu izazov.Trebamo nešto svježe, moćno i osvježavajuće. Nešto s energijom proljetnog dana.

Iz liste namirnica koje su naručili za eksperimentiranje dalo se naslutiti da se ne šale.

1.Spirulina

Modro-zelena alga. Uzgaja se pretežno u Australiji, Kini i na Havajima. Mnogi je nazivaju čudom prirode, a vjeruje se da je jedan od najstarijih oblika života na Zemlji. Smatra se izuzetno zdravom namirnicom i superhranom, a uz to sadrži širok i spektar antioksidansa.

Potvrđena i od NASA-e, astronauti ju koriste kao dodatak prehrani.


2. Brokula

Namirnica koja bi nam trebala češće biti na jelovniku jer ima nevjerojatno dobre performanse kad je riječ o sadržaju vitamina i minerala. Zbog pozitivnih učinaka ove biljke na zdravlje, naziva se super povrćem.


3.Inćuni

Ove male srebrne ribice velikog okusa dolaze s mnoštvom zdravstvenih prednosti i mogu se pohvaliti nekim prilično impresivnim prednostima za kognitivno zdravlje.
Iako je nastajanje nove pizze u Franko'su ponekad dugotrajan proces, ovaj put nije bilo tako. Već nakon nekoliko dana iz kuhinje je stigao ponosan poziv na degustaciju.

Super je bila riječ koja se provlačila kroz komentare degustatora i opise navedenih namirnica koje se redom naziva super hranom, tako se ime nametnulo samo. Nastala je Superllina, naša prva power pizza u čije se moći možete uvjeriti već od ovog petka u Branimirovoj 71A.


Stol možete rezervirati online ili telefonom na 01 6530884.
Comments


bottom of page