top of page

Ljetna Franko's ponuda

Prva asocijacija za ljeto u Zagrebu obično su raskopane puste ulice i sloj prašine na natpisima Zatvoreno zbog godišnjeg odmora. Akcija je negdje drugdje, tristotinjak kilometara južnije. No, ovo ljeto odlučili smo ljetnim povjetarcem otpuhati tu prašinu, a zagrebačke tople večeri učiniti živim i zanimljivijim.,

Summer Breeze nova je ljetna pizza. Pomalo neobična narančasta podloga mješavina je kreme od tikve i San Marzano rajčice, sir je mozzarella di bufala, nadogradnja žute datterino rajčice i cvjetovi tikve. Za krajnji dojam brinu se klice amaranta i blitve uz malo susnježice naribanog grana padana. Lagana je to, vegetarijanska i zanimljiva kombinacija koja je procesu nastajanja i potrage za pravom kombinacijom, koji u Franko’su traje tjednima a ponekad i mjesecima, pridobila i najzagriženije mesoljupce među osobljem.

No, tu priča ne staje. Inspirirani Italijom kamo nas je put naveo posljednjih mjeseci. Imali smo nekog posla tamo oko proglašenja TOP 50 Pizza Europe 🙂 odlučili smo se pozabaviti s dva tradicionalna talijanska jela, salatom Caprese i Parmigianom.

Uz naš mali potpis naravno.



Kada ste ispraznili tanjur to ne mora nužno značiti kraj večeri u Franko’su i evakuaciju negdje drugdje na cugu. Ionako bogata koktel karta sezonski je oplemenjena s dva potencijalna ljetna hita maštovita nazvana His & Hers. Riječ je o miksu novog i starog, nekoj vrsti clash of the titans, klasičnog i modernog. U klasici imamo jednostavan spoj limete, ginger alea i tamnog ruma s laganim notama vanilije. Dok u modernom imamo interesantan sudar slatkih i citrusnih nota koja zajedno s bijelim i tamnim rumom čine ljetnu eksploziju u ustima. Idealno za pijuckanje na ventilatorima hlađenoj terasi uz pažljivo odabranu muziku do ponoći.



Comments


bottom of page